Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δε θα είμαστε οι μόνοι του χρόνου

ampalos
footballblabla@yahoo.gr

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ιταλίας, βρίσκεται πλέον και επίσημα στη δεύτερη κατηγορία. Η θρυλική U.C.Sampdoria θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στη serie B… Δεν πέρασαν ούτε δέκα χρόνια από τον ίδιο εφιάλτη και η Doria δυστυχώς επιστρέφει σε αυτόν.
H Unione Calcio Sampdoria ουσιαστικά δημιουργήθηκε από την ένωση δύο προϋπαρχόντων ομάδων, το 1946 μετά τον πόλεμο. Οι Ginnastica Sampierdarenese (1891) και Society Andrea Doria (1895) ένωσαν ονόματα και χρώματα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα στην οποία θα αγωνίζονταν παίχτες όπως οιGianluca Pagliuca, Attilio Lombardo, Roberto Mancini, Vincenzo Montella, Michele Serena, Gianluca Vialli, Pietro Vierchowod, Srečko Katanec, Oleksiy Mykhaylychenko, Trevor Francis, David Platt, Lee

Sharpe, Des Walker, Toninho Cerezo, Doriva, Jonathan Bottinelli, Ariel Ortega, Juan Sebastián Verón, Alain Boghossian, Hans-Peter Briegel, Jürgen Klinsmann.
Η Sampdoria έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα Ιταλίας, 4 κύπελλα, 1 κύπελλο UEFA το 1989, ενώ έχει πάει στον τελικό του Champions League το 1991 (έχασε από την Barcelona).
Αυτή είναι η μοίρα των ανεξέλεγκτων οικονομικών δοσοληψιών, των κακών διαχειρίσεων κάποιων παραγόντων αλλά και γενικότερα της κρίσης η οποία φαίνεται να χτυπάει μερικές από τις πιο ιστορικές ομάδες. Το παράδειγμα της Sampdoria είναι ίσως ο κώδωνας του κινδύνου σε ότι φαίνεται ότι θα επακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Ο ρομαντισμός και το αγνό συναίσθημα, αναμένονται να κατρακυλήσουν στις πιο κάτω κατηγορίες… παρασέρνοντας μαζί τους και την Ιστορία…






1 σχόλιο:

tzantogria είπε...

Αδελφε, εμεις ελπιζω να την γλυτωσουμε & ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ & ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!!