Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ώρα για επανάσταση στο Γουδί!

Όταν νιώθεις ότι γίνεσαι «θύμα», όταν πληρώνεις τα λάθη άλλων, όταν σου συμπεριφέρονται με άδικο τρόπο, όταν για σένα μόνο κάνουν εξαιρέσεις, όταν σε κακομεταχειρίζονται, τότε αντιδράς, φωνάζεις, επαναστατείς. Ο Ηρακλής βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του και την Τετάρτη θα δώσει την πιο μεγάλη «μάχη», εντός και εκτός των γραφείων της ΕΠΟ στο Γουδί.

Με τις σημαίες (Χατζηπαναγής, Κωφίδης, Παπαιωάννου) ψηλά και μπροστά, με την νομική υπηρεσία και την νέα διοίκηση αλλά φυσικά και με τον κόσμο που θα κατέβει στην Αθήνα για να είναι εκεί, κοντά στην όλη προσπάθεια.

Ο Σάββας Κωφίδης έκανε λόγο για επανάσταση γιατί πάντα, η ιστορία το έχει αποδείξει, ότι οι μεγάλοι αγώνες κερδίζονται με μεγάλες επαναστάσεις. «Αυτή πρέπει να είναι μια μικρή επανάσταση, που μπορεί να ανάψει τη σπίθα για γενικότερες επαναστάσεις γιατί δεν υπάρχει βρωμιά μόνο στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο βετεράνος παίκτης του Ηρακλή, ο οποίος αν δεν πίστευε σε αυτού του είδους την επανάσταση δεν θα συμμετείχε. Ο Κωφίδης δεν κάνει κάτι για να το κάνει. Από μικρό παιδί έμαθε να ζει και να μάχεται για τα ιδανικά και το δίκαιο. Ζει για την ελευθερία, τον αγώνα, το δίκαιο, την ισονομία και την επανάσταση. Το τελευταίο όποτε χρειάζεται είναι σύμμαχος του, σε περιπτώσεις σαν και αυτή του Ηρακλή.

Όσο υπάρχει ελπίδα τόσο υπάρχει και κίνητρο. Όσο υπάρχει κίνητρο τόσο μεγαλώνει η «δίψα» για επανάσταση. Ο Ηρακλής δεν είπε ποτέ ότι δεν φταίει. Ο Ηρακλής ξέρει τι έχει κάνει, αλλά δεν μπορεί να αναπνέει σε ένα βρώμικο περιβάλλον, όπου μόνιμα συγκεκριμένοι ευνοούνται και συγκεκριμένοι αδικούνται. Αν ο Κωφίδης έβλεπε ότι υπάρχει εύνοια προς τον Ηρακλή, δεν θα ήταν αύριο στην Αθήνα. Τώρα όμως θα είναι, γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτοί που ό,τι και αν κάνουν δεν έχουν επιπτώσεις και αυτοί που τιμωρούνται με το «καλημέρα».

Η ώρα της έφεσης ήρθε και αύριο θα κριθούν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Η ενότητα είναι μεγάλο αγαθό και θα πρέπει να διατηρηθεί στις τάξεις της οικογένειας του Ηρακλή. Το κλισέ αλλά ουσιαστικό «όλοι μαζί» θα πρέπει να παραμείνει ως σύνθημα σε όλους. Αυτό που συνέβη με την συγκέντρωση της Λέσχης ήταν ένα ηχηρό μήνυμα, μία αρχή για ένα νέο ξεκίνημα…

thousandnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: